Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Auto van de zaak

Sommige werkgevers bieden hun werknemers een auto van de zaak. Het is erg fijn als werknemer als dit je aangeboden wordt. Het geeft je een bepaalde vrijheid. Het reizen naar je werk wordt makkelijker gemaakt, je hebt niet meer te maken met de afhankelijkheid van de dienstregeling van het OV. Vaak wanneer je een auto van de zaak krijgt dan is dit een leaseauto. Bedrijven kunnen een contract afsluiten bij leasemaatschappijen. Je kunt bij verschillende bedrijven een auto leasen bijvoorbeeld bij Auto Leasen autoleasecenter. Er zijn wat zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een auto van de zaak krijgt.

Bijtelling

Wanneer je een auto van de zaak hebt moet je bijtelling betalen. Wat is bijtelling? Dit is een soort belasting die je moet betalen omdat je een auto hebt gekregen. Bijtelling moet je betalen wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar rijdt met je auto van de zaak. De bijtelling betaal je zelf, niet je werkgever. De werkgever betaalt wel de leasekosten. Vaak worden auto’s die zakelijk gebruikt worden namelijk geleased bij leasemaatschappijen, bijvoorbeeld bij Auto Leasen autoleasecenter. Bijtelling kun je zelf berekenen. Het is een percentage van de verkoopprijs van de auto, dit bedrag moet je vermenigvuldigen met de inkomstenbelasting die op jouw inkomen van toepassing is.

Feiten

In Nederland rijden veel werknemers rond met een auto van de zaak. Het is van werkgevers een tegemoetkoming om het bedrijf goed te bereiken. Ondanks dat er veel geschreven wordt over het aantal auto’s en de vervuiling hiervan op het klimaat neemt het aantal auto’s van de zaak wel steeds meer toe. Er rijden nu ongeveer 1 miljoen werknemers rond met een auto van de zaak. Wel zijn er steeds meer elektrische auto’s van de zaak te vinden op de weg. Dit is een goed alternatief om de werknemers nog steeds een auto te geven van de zaak maar wel een auto die minder schadelijk is voor het milieu.